Reklama
 
Blog | Boris Pavelec

Přijďte na BESedu o nerovnosti

Pokud ještě nemáte plány, rád bych Vás pozval na čtvrtek 16. října od šesti večer do Knihovny Václava Havla na BESedu na téma Sociální nerovnosti a ekonomická prosperita s třemi významnými českými akademiky.

Před časem vyšla Pikettyho poslední kniha Kapitál v 21. století. Stala se světovým bestsellerem a dobrým námětem k rozjitřeným debatám na téma nerovnosti. To je koneckonců vděčné téma. Nezajímá jenom akademiky, ale i širokou veřejnost a média a samozřejmě tedy i politiky. Jak ty, kteří jsou ochránci sociální spravedlnosti, tak ty kteří vidí v přerozdělování bohatství nebezpečí.

Sociální nerovnost a ekonomická prosperita bude tématem také čtvrteční BESedy pořádané Behavioral Economics Society v Knihovně Václava Havla, kterou budu moderovat společně s Vítem Macháčkem a srdečně Vás na ní tímto zvu. Přijďte si poslechnout prezentace tří významných odborníků a využijte šance vyměnit si s nimi své názory.

Hosty debaty budou ekonom Petr Jánský, sociolog Daniel Prokop a filozof Michael Hauser.

Reklama

Debata bude pestrá nejem díky různorodému zaměření autorů, ale i díky různým politickým názorům, které hosté zastávají. Hauser, zakladatel Socialistického kruhu, je autorem knihy Kapitalismus jako zombie. Neboli proč žijeme ve světě přízraků? Jánský je zastánce liberální politiky malých zásahů státu. Prokop, častý host ve studiu Václava Moravce, upozorňuje na problémy nerovnosti a sociálního vyloučení dlouhodobě.

Jako takovou ochutnávku připojuji video z minulé BESedy na počest zesnulého Garyho Beckera, které se zúčastnili Petr Bartoň, Petr Houdek, Tomáš Mlčoch a Marek Hudík.